Hogyan működik a DJI drónok 'Return to Home' funkciója?
2021. január 26. írta: ZsG

Hogyan működik a DJI drónok 'Return to Home' funkciója?

Az automatikus visszatérés a felszállás helyére - RTH - a DJI drónok egyik legösszetettebb funkciója. Az esetek többségében rendkívül megbízhatóan működik. azonban néha váratlanul viselkedhet, ha nem tudjuk pontosan mikor és hogyan kell megfelelően használnunk.

pexels-inmortal-producciones-336232.jpg

Az RTH-t a következő esetekben használjuk:

  • Ha az akkumulátor töltöttségi szintje elérte azt a szintet, ahol a hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy a madarunk visszatérjen a felszállás helyére.
  • A drón és a vezérlő között elveszik a jel.
  • A pilóta a távirányító gombjának vagy a telefon kijelzőjén található ikon segítségével indította el.

Mielőtt aktiválná ezt a lehetőséget nagyon fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy a kezdőpontunk a megfelelő helyen van, és hogy a visszatéréshez szükséges magassági érték elegendő.

Hogyan csináljam?

A kezdőponthoz való visszatérés magassága az alkalmazás beállításától függ:

  • Amennyiben a visszatéréshez egy meghatározott magasságot választunk, a drón felemelkedik/leereszkedik hozzá, és csak ezután kezd el visszatérni a kezdőpontra. 
  • Ha az aktuális magasságban történő visszatérést választjuk, akkor a drón azonnal visszatér, olyan magasan, amelyen éppen található. Továbbá, ha 20 és 100 méter távolságban található a gépünk, akkor a drón képes lesz észlelni és elkerülni az akadályokat, de ha 100 méternél távolabb van, akkor az akadályelkerülés funkció kikapcsol.
  • Amennyiben drónunk 20 méternél közelebb található, akkor a visszatérés helyett elkezd landolni.

Ne feledd, hogy az RTH bármikor törölhető, vagy a vezérlő gombjának rövid megnyomásával, vagy a 'pause' gomb aktiválásával. A visszavonás után a drón megáll a levegőben és elkezd lebegni abban a magasságban és helyzetben, ahol éppen található. 

Hogyan állítom be?

Amint a drónod bekapcsolás után elegendő műholdhoz csatlakozik a térkép betöltődik a DJI GO alkalmazás bal alsó sarkában és a drón aktuális földrajzi helyzete otthoni pontként kerül mentésre. Ezt általában egy hang és/vagy szöveges értesítéssel jelzi nekünk az applikáció. 

Célszerű ezt leellenőrizni a térkép megnyitásával, ahol egy "H" betűvel jelzett pont jelenik meg. Amennyiben ez nem jelenik meg, tanácsolt megvárni, amíg automatikusan megtörténik, de a beállítást elvégezhetjük a DJI GO menüjében is: Main Controller Settings - Home Point Settings

Mi az a dynamic home point?

Bizonyos esetekben, amikor a pilóta folyamatosan mozog a vezérlővel és folyamatos nehézségekbe ütközik az RTH funkció beállítását illetően, akkor bekapcsolhatjuk a Dynamic Home Point funkció it. Ebben az esetben az alkalmazás a kontroller helyzetének megfelelően folyamatosan frissíti a helyzetét. Ez leginkább akkor hasznos, ha drónunk egy hajóról vagy egy autóról száll fel, mely folyamatos mozgásban van. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr4416403828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása