Lyukat ütött egy drón a Saudi légitársaság egyik gépén
2021. február 11. írta: ZsG

Lyukat ütött egy drón a Saudi légitársaság egyik gépén

Egy utasszállító repülőgép jelentős károkat szenvedett, és rövid ideig lángba borult, miután a houthi lázadók dróntámadást hajtottak végre a szaúdi Abha nemzetközi repülőtéren.

A szaúdi állami tévé bemutatta a hároméves repülőgépet, melynek törzsén láthatóan egy drón okozott károkat. A jelentés szerint személyi sérülés nem történt. A jemeni houthi lázadók vállalták a felelősséget a támadásért és elmondták, hogy négy drónt használtak.

saudi-state-tv-screen-grab-flyadeal-min.jpgA drón okozta kár
Forrás: alekbariya.net

A szaúdi média továbbá megerősítette, hogy az elmúlt hónapokban számos ellenséges drónt lőttek le.

2019 szeptemberében mintegy 10 drón segítségével támadták meg a Szaúd-Arábai keleti részén fekvő Abqaiq és Khurais állami tulajdonú Saudi Aramco olajfeldolgozó létesítményeket, ahol hatalmas károkat okoztak.

A jelenlegi támadás helyszíne, az Abha regionális repülőtér, minössze 120 kilométerre van a jemeni határtól. 

Forrás: Commercial Drone Professional

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr4816423408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2021.02.12. 11:20:53

A Charlie Wilson háborúja című film fő mondanivalója, hogy az oroszok azért vesztettek Afganisztánban, mert nem győzték drága harci helikopterekkel, míg az afgánok olcsó amerikai Stinger rakétákat használtak ellenük. Na most ugyanez történik: a szegény lázadók az olcsó drónjaikkal simán térdre kényszeríthetik a gazdag szaúdiakat, ha állandóan a drága repülőiket, hajóikat, luxuspalotáikat és olajlétesítményeiket támadják. Még pár év és pár milliárd dollárnyi veszteség és nem fogják győzni pénzzel. Hamarosan náluk sem lesz kolbászból a kerítés.

midnight coder 2021.02.12. 11:53:53

@steery: Ja, és utána kitör majd a szabadság és a demokrácia. Deklarálják a szekurális államot, az imámokat meg elküldik dolgozni. A kezed meg beleér a bilibe.
süti beállítások módosítása