Hegyvidéki áruszállítás drónokkal Japánban
2021. január 25. írta: ZsG

Hegyvidéki áruszállítás drónokkal Japánban

Január 13-án és 14-én próbarepülést hajtottak végre egy nyugat-japán területén található városban, azzal a céllal, hogy árut szállítsanak az időnként heves esőzés miatt elszigetelt hegyvidéki területekre.

A gond nélkül zajlott tesztet a Sagawa Express Co. szállítóvállalat végezte el Misato városában. A drónok gyakorlati alkalmazását a 2022-es évtől tervezi.

A baleset veszélyének minimalizálása érdekében a repülést a Gonokawa folyó és annak egy mellékfolyója mellett végezték el. Ha a drónok gyakorlati felhasználása megvalósul, akkor a szolgáltatást valószínűleg a város minden szegletére ki fogják terjeszteni, legfőképpen azokra, ahol az öregedés és a népesség csökkenése továbbra is fennáll.

A repülés útvonalát az Eams Robotics Co. ipari dróngyártó cég programozta be előre, melyet a tokiói irányító központból kísértek figyelemmel. A repülés során a drón 2 kilogramm árut szállított, nagyjából 100-120 méter magasan.

828129-1-min.jpg

Forrás: ©Mainichi/Kenichi Kayahara

Mi a fő célja a kísérletnek?

Misató, egy Nyugat-Japánban található kisváros, ahol a lakosság 45%-a idős. Néhányan már az autózással is felhagytak és számunkra egyre kényelmetlenebb vásárlás, kórházakba járás. A projektet egyébként 2018-ban indították el, melyet a Japán Környezetvédelmi Minisztérium is támogat. A terv részeként katasztrófamegelőzési parkokat hoznak létre és több közösségi központot is tranzitállomássá alakítanak át az áruátadás és az idősek megsegítése érdekében.

A 66 éves Isamu Takeda, az Ago közösségi központ vezetője vette át a drónnal szállított árut és cserélte ki a drón akkumulátorát.

A drón zaja alacsony volt, és könnyű volt kezelni a dobozát. A lakók számára rendkívül hasznos lehet, ha bevezetik ezt a fajta szállítási módot és így csomagokat és orvosi ellátást kaphatunk.

Az Ago kerület, ahol a tesztet végezték átmenetileg elszigetelt volt a 2018-as és a 2020-as felhőszakadás idején is, többek között ezért választották ezt a teszt helyszínéül.

Forrás: The Mainichi

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr2516402604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása