Drónokkal kutatják a geotermikus forrásokat Nevadában
2021. március 04. írta: ZsG

Drónokkal kutatják a geotermikus forrásokat Nevadában

Geofizikai kutatók és a Nevada Egyetem végzős diákjai új projektet jelentettek be, mely a geotermukus rendszerek kutatásán alapul pilóta nélküli légi járművekkel. A vizsgálati helyszín a nevadai Humboldt Range területén található. 

A geotermikus energiát a világ számos régióiban hasznosítják és ez egy olyan energiaforrás, mely képes a hét minden napján biztosítani a hőt. Nevada államban sok olyan helyszín található, ahol a földfelszín repedései mentén a felszínre törnek a vízek. Ezen források közül sokat úgynevezett "vak" geotermikus rendszernek nevezünk, melyek esetében felszíni jelenségnek nincs nyoma, de tudjuk, hogy közvetlen a felszín alatt potenciálisan kiaknázható készletek rejlenek.

A drónokkal végzett mágneses felmérés feltárhatja a különböző kőzettípusok hibáit, amelyek a geotermikus folyadék útvonalainak elhelyezkedését mutatják. Egy pilóta nélküli légi járművel akár napi 60-200 kilométernyi szakasz fedhető le, mellyel szemben a mai technológiával csak napi 15-20 km-es hosszban tudnak méréseket végezni. 

swingingload.jpgForrás: SUAS News

A geotermikus energia környezetbarát és folyamatos energia-ellátást biztosít. Jelenleg aktív kutatás folyik az új geotermikus erőforrások fejlesztése érdekében.

A Humboldt Range egyike azon helyszíneknek, melyeket 2021-ben vizsgáltak UAV másneses felmérésekkel. A kutatást egy drónra szerelt MagArrow magnetométerrel végezték, amelynek a repülési útvonalát az UgCS elnevezésű útvonaltervező szoftverrel tervezték meg.

Forrás: SUAS News

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr2116449868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása