13 drón StartUp, melyeket érdemes figyelemmel követni 2021-ben
2021. július 20. írta: ZsG

13 drón StartUp, melyeket érdemes figyelemmel követni 2021-ben

Úgy gondolod, hogy a drónipar már rég elérte a csúcspontját? Valószínűleg nem. Egyre több, friss ötlettel rendelkező fiatal vág bele a pilóta nélküli légi járművek világába, melyet a következő listán szereplő StartUp-ok is bizonyítanak.

A GENIUS NY, a CenterState CEO's Tech Garden üzleti programja, amely a New York állambeli Syracuse-ban található, a csúcstechnológiai vállalkozói tevékenység ösztönzésére létrehozott helyszín, idén nyáron jelentette be éves üzleti versenyének ötödik fordulójának elődöntőseit. Ennek során pedig felfedett néhányat a legújabb drónokkal foglalkozó startupok közül, amelyekre az iparágnak érdemes odafigyelnie.

A verseny során közel 600 szervezetet és startupot vizsgáltak, amelyek több mint 50 vállalatra oszlottak meg olyan területekről, amelyek nem csak a drónokat képviselik (bár ez is nagy hangsúlyt kap), hanem a drónokhoz kapcsolódó területeket is, köztük a Dolgok Internetét (IoT) és a nagy adatforgalmat. És most ezt a 600 csapatot mindössze 13-ra szűkítették.

shridhar-gupta-dzxqn4vev2m-unsplash-min.jpg

A 2021-es GENIUS NY üzleti programban kiválasztott 13 elődöntős hat különböző országból - Hollandiából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Izraelből és az Egyesült Államokból - érkezett.

Íme a 2021-es GENIUS NY elődöntősei:

  • Airial Robotics (Hamburg, Németország): egy dróngyártó, amely olyan drónt szeretne építeni, amely a repülési idő, a hasznos teher, a hatótávolság, a sebesség és a hatékonyság tekintetében meghaladja a jelenlegi ipari szabványokat.
  • Airtonomy (Grand Forks, Észak-Dakota): egy szoftvercég, amely mesterséges intelligenciát használ a kritikus infrastruktúrák adatainak autonóm rögzítésére, elemzésére és integrálására.
  • Airwayz (Tel Aviv, Izrael): Egy olyan szoftveralapú mesterséges intelligenciát létrehozó vállalat, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú drón egy autonóm drónflotta részévé váljon, és számos területen többféle feladatot hajtson végre.
  • Birdstop (San Francisco, Kalifornia): egy startup, amely az égbolt infrastruktúrájának új rétegét kívánja kiépíteni.
  • CarScanner (Krakkó, Lengyelország): egy olyan technológiát fejlesztő vállalat, amely 120 másodperc alatt képes bármely autó vizuális vizsgálatát elvégezni.
  • Circle Optics (Rochester, New York): egy olyan startup, amely 360°-os kamerát készít.
  • Fusion Engineering (Delft, Hollandia): egy hardvercég, amely megbízható, rugalmas és könnyen használható repülésvezérlő létrehozásán dolgozik bármilyen típusú multirotoros drónhoz.
  • Organic Robotics (Rochester, New York): a Light Lace technológia piacra dobásán dolgozó vállalat.
  • Reign Maker (New York, New York): egy olyan vállalat, amely bizonyos DJI Matrice drónokhoz olyan hasznos tehereszközöket készít, amelyekkel vízmintákat lehet gyűjteni, amelyeket aztán elemeznek annak érdekében, hogy a vízkészletek tiszták és biztonságosak maradjanak.
  • Robodub (Buffalo, New York): egy drónokkal foglalkozó vállalat, amely "morfondírozó drón" technológiát épített, hogy lehetővé tegye a többszörös és dinamikus hasznos teher biztonságosabb, hatékonyabb és praktikusabb szállítását.
  • SmartSpace AI (Costa Mesa, Kalifornia): Egy startup, amely a meglévő kamerák, érzékelők, beléptető rendszer és "digitális ikrek" adatait használja fel, hogy az üzemeltetőket automatizált támogatásokkal és azzal a képességgel ruházza fel, hogy valós időben ismerjék más fenyegetések (vagy barátok és eszközök) helyzetét.
  • Voltela (New York, New York): a kereskedelmi drónok jobb csatlakoztathatóságának kiépítésén dolgozó vállalat.
  • Windshape (Genf, Svájc): olyan vállalat, amely digitális széllétesítményeket - a szélcsatornák alternatíváját - tervez, gyárt és üzemeltet aerodinamikai és repülési kutatás és oktatás, valamint drónok tanúsítása céljából.

Ezeket az innovatív drónos startupokat olyan tényezők alapján választották ki, mint például a sikeres skálázásra való képességük, valamint a technológiai fókusz és a csapat összetételének sokszínűsége.

Most pedig, hogy kiválasztották őket, a startupok idén nyáron New York középső részére költöznek, hogy a Syracuse belvárosában található The Tech Gardenben kezdjék meg vállalkozásuk megalapítását. Miután a startupok befejezték "pitch"-jüket, azt egy zsűri előtt mutatják be, ahol versenybe szállnak a főnyereményért (1 millió dollár a fődíjért, vagy 500 000 dollár a fennmaradó négy csapat számára).

Ez a verseny már néhány éve tart. A GENIUS NY 2017 óta 12 millió dollárt fektetett be 22 vállalatba. A cél részben az, hogy New Yorkot drónközponttá tegyék, amihez a startupoknak egy egyéves bentlakásos programban kell részt venniük, hogy támogatást kapjanak (és vélhetően ott is maradjanak). Cserébe a cégek segítséget kapnak a termékfejlesztésben, az üzletfejlesztésben, valamint a jövőbeli finanszírozás érdekében a befektetőkkel és üzleti vezetőkkel való kapcsolatépítésben (a cégek több mint 40 millió dollárt gyűjtöttek be utófinanszírozásban, és több mint 50 munkahelyet hoztak létre New York állam északi részén).

Forrás: The Drone Girl

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr8616633428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása