A robotika elősegíti a nukleáris hulladéktisztítási munkálatokat
2021. szeptember 02. írta: ZsG

A robotika elősegíti a nukleáris hulladéktisztítási munkálatokat

Az Egyesült Királyság legnagyobb nukleáris telephelyének - a nyugat-cumbriai Sellafieldnek - a leszerelésével és megtisztításával kapcsolatos, országos jelentőségű küldetéséért felelős vállalat nap mint nap új kihívásokkal néz szembe.

A Sellafield Ltd. a robotika és a mesterséges intelligencia (AI) segítségével olyan feladatokat vállal, amelyek a világon elsőként valósulnak meg.

A vállalat a robotika segítségével olyan megközelítést dolgoz ki, amely felgyorsítja a munkálatokat, pénzt takarít meg a jövő generációi számára tiszta és biztonságos környezet megteremtéséhez.

dronmania_robotika.jpg

A robotika és a mesterséges intelligencia segítségével bármire képesek lehetünk | Forrás: PoliticsHome

A Sellafield Ltd. robotika és mesterséges intelligencia vezetője, Rav Chunilal elmondta:

Hat négyzetkilométeres telephelyünkön számos olyan tevékenység folyik, amely máris változást hoz. Ilyen például a víz alatti távirányítású járművek használata a nukleáris anyagok kivágására és elszállítására a régi tavakból, valamint az automatizált eszközök, amelyek távolról képesek kivágni és méretre csökkenteni a medencéinkből származó hulladékot. Emellett fejlesztjük a veszélyes anyagok kezeléséhez használt kesztyűtartók távoli működtetésének képességét, ami csökkenteni fogja az üzemeltetőinkre jelentett kockázatot; és nemrégiben kipróbáltuk az első pilóta nélküli légi járművekkel végrehajtott ellenőrző repülésünket is.

- tette hozzá.

Forrás: PoliticsHome

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr116662604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása