Az Airbus bemutatta az új generációs légi járművét
2021. szeptember 21. írta: ZsG

Az Airbus bemutatta az új generációs légi járművét

Az Airbus felfedte a következő generációs CityAirbus-t, melyet kifejezettem a városi légi mobilitás piacára terveztek.

A vállalat 2021. szeptember 21-én mutatta be a teljesen elektromos, négyüléses és hat rotoros légi járművét, melyet kettő, a farokrészen elhelyezett légcsavarral is elláttak. Az Airbus UAM vezetője, Joerg Mueller szerint 80 kilóméteres hatótávolságra és 120 km/h-s utazósebességre képes, amelyek elegendőek a városi területen és azok környékén végezhető feladatok végrehajtásához.

A zajszint várhatóan 65dB(A) alatt lesz repülés közben és 70 dB(A) alatt leszálláskor. Az Airbus 2023-ban kezdi meg a prototípus reptetését, melyet az EASA - Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökség - 2025 körül tanusít majd.

cityairbus_dronmania-min.jpg

Az Airbus NextGen egyszerű dizájnja | Forrás: Airbus

A franciaországi Toulouse-ban tartott Pioneering Sustainable Aerospace nevű első csúcstalálkozón bemutatott járműről Mueler elmondta, hogy a CityAirbus NextGen magába foglalja a vállalat két korábbi eVTOL járművének tanulságait. A vállalat együttesen mintegy 1000 km-t repült a korábbi protitípusokkal, mielőtt kialakították volna a NextGen-t.

Több százezer mérnöki órát töltöttünk a tervezés minden aspektusával. Még egy városi terület fölött is átrepültünk, megmértük a zaj terjedését a városi környezetben, valamint azt, hogy milyen hatással van a gép a földön tartózkodó személyekre. 

- mondta Mueller.

A repülőgép kezdetben pilóta által irányított lesz, de az Airbus arra számít, hogy az önrepülő repülőgépek technologiájának és működési keretének kialakításával az autonóm repülés felé haladhatnak majd a fejlesztések.

Forrás: Airbus Summit 2021

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr816696530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2021.09.24. 12:29:28

gyerek párnákon fekszik az ürben..zeró G megoldva mi.
süti beállítások módosítása