Egy drón a légimentés szolgálatában
2021. szeptember 12. írta: ZsG

Egy drón a légimentés szolgálatában

A Dufour Aerospace és a Swiss Air Rescuse - Rega megegyezett egy légi mentésnél használható Aero3 billenőszárnyú eVTOL repülőgép fejlesztéséről. 

dufour-aero3-sar-feature-min.jpg

 A Dufour Aero3 eVTOL járművének látványterve | Forrás: Dufour Aerospace

A megállapodás értelmében a Rega az orvosi ismeretei és szakértelme segítségével járműfejleszési tanácsokkal, üzemeltetési szabványokkal fogja ellátni a Dufour-t.

Az 1952-ben alapított Rega a svájci működési területének minden helyszínét 15 perces repüléssel tudja elérni mentőhelikopterekkel. A megállapodás megkötésekor a cég az eVTOL-ban rejlő potenciálra, valamint a pilóta nélküli mentőjárművek fejlesztési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

A folyamatos fejlesztés a Rega DNS-ében van. Az Aero3 egy kivételesen érdekes repülőgép, és a fejlesztését a HEMS [helikopteres sürgősségi orvosi szolgálat] 70 éves működéséből származó tapasztalatainkkal szeretnénk támogatni

- mondta Ernst Kohler, a Rega vezérigazgatója.

Thomas Pfammatter, a Dufour Aerospace vezérigazgatója, aki maga is helikopteres mentőpilóta kifejtette, hogy a Rega-val való együttműködés kihívás elé állítja vállalatát és előremozdítja a termékfejlesztésüket. A partnerségük révén jobban megérthetik és kielégíthetik az ügyfelek jövőbeni igényeit.

Hozzátette, hogy az Aero3 hatékonyabb, olcsóbb és csendesebb lesz, mit a mai helikopterek, miközben meg fog felelni a betegszállítással szemben felállított szigorú követelményeknek. E mellett zökkenőmentesen integrálható a meglévő infrastruktúrába is.

A Rega és a Dufour közölte, hogy partnerségük konkrét tartalmát és ütemezését egy későbbi időpontban egy hivatalos együttműködési megállapodásban fogják meghatározni.

Forrás: evtol

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr416686920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása