A drónok egy hasznos alkalmazása a koronavírus idején
2020. május 29. írta: ZsG

A drónok egy hasznos alkalmazása a koronavírus idején

Csehországban már működik

Május 14-én reggel szokatlan jelenségre lettek figyelmesek Brno lakói, hiszen az egyik városrészben fertőtlenítést végeztek egy permetező drónnal, írja az idnes.cz

A munkálatokat Brno-Sever területén végezték azért, hogy teszteljék lehetséges-e a nagyobb vagy nehezebben megközelíthető területek fertőtlenítése.

A gép, amellyel Stanislav Hanzlík repült, öt liternyi fertőtlenítőszert hordozott és elmondása szerint bebizonyították, hogy akár 20 percig és képesek a levegőben maradni ekkora terheléssel. A kihordott anyag kb. 3 hétre elegenedő - mondta.

e02b8e0482aa0907f4246a146b9fc490.jpg

Forrás: https://www.irozhlas.cz/

A városrész polgármestere Martin Maleček elmondta, hogy a fertőtlenítés hatásos volt és hasznos lehet más alkalmakkor is, annak ellenére, hogy a koronavírus miatt nincs szükség kültéri dezinfektálásra. Szerinte ez a fertőtlenítési folyamat sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a manuáisan végzett, különösen a magasabb és nehezen megközelíthető helyek esetében.

A kapcsolódó videót az alábbi linken tekinthetitek meg:
https://tv.idnes.cz/domaci/v-brne-dezinfikuji-ulice-pomoci-dronu.V200514_130209_idnestv_jda

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr6515728576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása