DRÓNOK szállítanak a WALMART-nak?!
2020. november 26. írta: ZsG

DRÓNOK szállítanak a WALMART-nak?!

A Walmart három drónokkal foglalkozó céggel kezdte meg az együttműködést: DroneUp, Flytrex, Zipline.

Tom Ward, az óriásvállalat vásárlói termékekért felelős alelnöke számára a drónkísérlet lehetővé teszi, hogy új és innovatív módon tovább növeljék a szálítási sebességet és a kényelmet.

A drónok használata csak a legújabb példa arra, hogy a Walmart megduplázta a teljesítési lehetőségeit, hiszen az üzletlánc elkezdte üzleteit disztribúciós csomópontként is használni az elektronikus kereskedelmi értékesítéshez - mondta Ward a Business Insider-nek.

5f6e17b1259a51001905f3f1-min.jpg

Forrás: businessinsider.com

"A vásárlóink szeretik a változatos szállítási lehetőségeket, ezért megpróbáljuk őket új és különböző módon kiszolgálni, legyen szó a szállítás sebességének vagy a kényelmének növeléséről" - mondta Ward.

Ez összefoglalva azt jelenti, hogy mostantól nemcsak bolti átvétellel, útmenti átvétellel, hagyományos és expressz kézbesítéssel dolgoznak, hanem már drónszállítással is.

Mindegyik együttműködésben más és más szállítási és szolgáltatási módra fog összpontosítani a cég. Mindegyik start-up mást tud hozzátenni ehhez, ha a regionális lehetőségeket, átadási és adagolási technikákat, súlyt és a szállítási mechanizmust vesszük figyelembe.

Mint tudjuk, észak-las vegasi ügyfelek számára COVID-19-es készleteket szállítottak a Quest Diagnostics és a DroneUp drón-technológiai start-upokkal együttműködve. Október elején továbbá a New York-i Cheektowagában került sor további egyeztetésekre.

A Flytrex Észak Karolinában, Fayetteville-ben élelmiszer és háztartási termékeket szállít az ügyfelek számára.

A Zipline pedig Arkansas-ban egészségre és a wellnessre szánt csomagok biológiailag lebontható ejtőernyős technológiával történő célbajuttatására fog koncentrálni, azonban az ezzel kapcsolatos tárgyalások 2021 elején kezdődnek meg.

Ward elmondta, hogy a Walmart szándékosan állt össze három nagyon különböző start-uppal, hiszen szeretnének széles skálán tapasztalatot gyűjteni ezen a felfedezésre váró piacon.

Augusztusban a Walmart riválisa, az Amazon engedélyt kapott a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságtól a drónok kereskedelmi üzemeltetésére.  A Rouses Markets összeállt a Deduce Drone-al, hogy tesztrepüléseket végezzenek Alabama államban. Eközben az FAA kereskedelmi légi fuvarozói tanusítványokat adott ki az Alphabet Wing és a UPS Flight Forward-nak. 

Ez mit jelent pontosan?

Rendkívül nagy lehetőség van a technológiában és ezt idejében felismerték a multinacionális vállalatok. Kimondhatjuk, hogy már-már versenyt futnak azért, hogy ki indítsa útjára először a saját drónszállító rendszerét.

Maga a Walmart is növekedést jelentett be, hiszen az e-kereskedelmi teljesítési képességét 20 000 új idénymunkással növeli meg az ünnepekre. Továbbá a statisztikákból kiderül, hogy március óta az óriásvállalat 500 000 új alkalmazottat foglalkoztat, hiszen az online vásárlás jelentősen megugrott a koronavírusnak köszönhetően.

Ward elmondta, hogy a Walmart nem számít arra, hogy egyhamar a drónok fogják uralni a szállítást, de valószínűleg nagyon jól kiegészíti majd a manapság már létező és jól bevált rendszereket.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

Forrás: businessinsider.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr9916281984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása