A Dronehub elindítja a gyógyszerellátást segítő projektjét
2021. január 28. írta: ZsG

A Dronehub elindítja a gyógyszerellátást segítő projektjét

Az európai drone-in-a-box szolgáltató, a Dronehub a Pentacomp Systemy Informatyczne informatikai céggel együtt elindította az AirVein nevű szállítási projektet, annak érdekében, hogy segítse a gyógyszerellátást a lezárások és más polgári vészhelyzetek közepette.

A cég közleményében a következő áll

A drónok életeket mentenek.

A vállalat megpróbálja megmutatni a közvéleménynek és a beszerzőknek, hogy a drónokban bízni kell és a gyógyszerszállításra lehet számítani krízishelyzetekben is.

A Dronehub csapata egy olyan rendszert fejlesztett ki az orvosi eszközök, gyógyszerek szállítására, amikor ez technikailag nehéz vagy szélsőséges időjárási körülmények uralkodnak.

pexels-skitterphoto-10676-min.jpg

Mit kell tudni az AirVein-ról?

Az AirVein egy önálló, pilóta nélküli szállítási rendszer, mely a városi területeken működő teherhordó drónokon alapul A projektet Lengyelország Fejlesztési Minisztere, Az Egészségügyi Minisztérium és a Polgári Repülési Hatóság is támogatta.

Vitathatatlan a repülő teherszállító drónok szükségessége. A vérminták, transzfúzióhoz szükséges anyagok, defibrillátorok és a COVID-tesztek is gyorsabban és akadálymentesebben szállíthatóak. 

- mondta a Dronehub.

A társaság továbbá elmondta, hogy az AirVein a szárazföldi szállítás innovatív alternatívája. A fő cél az emberi részvétel csökkentése a szállítási folyamatban. A drónok emellett biztonságos, hatékony és gyors módszert kínálhatnak a vérkészítmények vagy orvosi cikkek kórházakba történő szállítására azáltal, hogy megtakarítják a forgalmi dugókban töltött időt. A drón kürül belül 3 perc alatt képes azt a távolságot megtenni, melyet a sofőr egy átlagos napi forgalomban fél óra alatt tesz meg.

AZ első szállításra már novemberben sor került, mely magában foglalta az orvosi szállítás első tesztjét, melyet 150 méter magasan hajtottak végre.

Forrás: Commercial Drone Professional

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr2816406508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása