A Fotokite kiadja a termékcsaládját Európában is
2021. február 19. írta: ZsG

A Fotokite kiadja a termékcsaládját Európában is

A Fotokite Sigma a tűz- és vészhelyzeti reagáláshoz, kereséshez és mentéshez, forgalomirányításhoz, események biztosításához és infrastruktúra ellenőrzéshez biztosít teljesen automatizált piaci megoldásokat. A termékcsoport célja, hogy a Tűzoltóság és a Katasztrófavédelem munkatársait segítse a vészhelyzeti munkálatok során.

Annak érdekében, hogy az segítségnyújtók egyszerűen és biztonságosan dolgozhassanak, a Sigma drón egy teljesen autonóm, joystick nélküli légi jármű. 

10dad26935f08dad6b4ccfd3072ae766-min.jpegForrás: Commercial UAV News

Az egyetlen gombnyomással üzembe helyzhető UAV nem igényel semmilyen kalibrációt, így a helyszínre érkezéstől számított 15 másodpercen belül bevethető és az események onnantól kezdve madártávlatból megfigyelhetők. A Fotokite egy appot is fejlesztett a géphez, mely segítségével egy könnyen érthető vezérlőfelületen biztosítja a sürgősségi csapatok számára a bevetéssel kapcsolatos információkat, valamint a hő- és RGB kamerákból érkező videókat, fotókat. A drón könnyű és teljes mértékben szénszálas vázzal rendelkezik, ellenáll az esős, havas és szeles időjárási viszonyoknak. Maximális repülési magassága 45 méter, valamint az üzemideje 24 óra.

A drónt jelenleg csak Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban lehet majd beszerezni, viszont reméljük hamarosan Magyarországon is elérhető lesz.

Forrás: Commercial UAV News

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr3216432300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása