Drónokkal kutatják az ősi városok romjait
2021. február 19. írta: ZsG

Drónokkal kutatják az ősi városok romjait

A drónok, a 3D-s szkennelési technolgia, a LIDAR és más az adatok mérésére, értelmezésére és megjelenítésére szolgáló legkorszerűbb technológiák felhasználásával egy az egyesült királyságbeli székhellyel rendelkező vállalat segített az elveszett civilizációk felkutatásában.

A Visualkies legfélelmetesebb kihívásai közé tartozott, amikor a National Geographic - Lost Cities With Albert Lin című tévésorozatának a gyártásában kellett részt venniük. A vállalat a dróntechnológiát felhasználva fedte fel az ősi civilizációk maradványait a világ távolabbi régióiban, mint például az Észak-Kolumbiában található esőerdőkben vagy Mikronézia sűrű dzsungelében.

A Visualkies által használt drónok több kamerát is tartalmaznak, mely megsokszorozza az egyetlen repülés során rögzíthető adatmennyiséget. Egészen pontosan 5 különböző szögben beállított kamerát használnak függőleges és ferde irányú felvételek készítéséhez. 

Légi fényképezéshez, videográfiához és egyéb adatrögzítési feladatokhoz kereskedelmi drónokat alkalmaznak, jellemzően DJI M600 Pro és Inspire II Pro drónokat, melyet a saját maguk által fejlesztett technológiával is felszerelnek. Továbbá az erős növényzettel rendeklező esőerdős területeken a gépekre LIDAR technológiát is használnak, hiszen a lézeres technológia segítségével a lomkorona alá is beláthatnak a szakemberek.

A legkülönlegesebb kihívással Peruban találkoztak, ahol 4000 méteres hegyeket kellett megmászniuk a teljes felszereléssel, így eljutva az ösi, felfedezetlen romok néhány helyszínéhez.

visualskies-drone-with-pilot-e1613136386227.jpgForrás: Dronelife

A vállalat egy következő projektjében részt fog venni egy történelmi helyreállítási projektben, ahol a Westminister-Palotában fognak felméréseket végezni. 

Drónokat fogunk reptetni a szerkezeten belül és kívül, valamint lézerszkennelést és digitális fotogrammetriát alkalmazva készítjük majd el az épület tökéletes digitális képmását. 

- mondta Duncan Lees, a Visualkies 3D specialistája. 

Bár az adatrögzítés mindössze pár napot fog igénybe venni, a csapatnak a Parlament ülései miatt egy-két hónapba fog telni mire elkészítik a felvételeket. Továbbá a helyszín történelmi jellege és az állandó terrorfenyegetettség miatt a legmagasabb biztonsági intézkedések mellett fogják a munkájukat elvégezni.

Forrás: Dronelife

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr8016432390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása