Egy drón, amely akár 6 órán át is képes repülni
2022. március 03. írta: ZsG

Egy drón, amely akár 6 órán át is képes repülni

Egy skót cég olyan hidraulikus drónt dobott a piacra, mely akár hat órán át is képes repülni és nagyobb teherbírással rendelkezik, mint az elektromos vagy akkumulátoros társai.

A Flowcopter által előállított jármű kimagasló teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik, hiszen hasznos teherbírása meghaladja a 150 kg-ot. Ez számos alkalmazási lehetőséget nyit meg a drón számára, többek között a tengeri szállítás, a logisztika, kutatás és mentés, precíziós mezőgazdaság, az erdészet és a bűnüldözés területén is.

A teljesítmény titka egy úgynevezett térfogat-kiszorításos szivattyú, mellyel a cég megtalálta a módját annak, hogy hogyan tudnak a hidraulikus multikopterek a levegőbe emelkedni, és a természetükből fakadóan könnyű, hidraulikus motorokkal működni.

dronmania_flowcopter-min.jpg

A Flowcopter motorja közelről | Forrás: Flowcopter

A cég honlapja szerint a Flowcopter néven is emlegetett drón több mint hat órán át képes repülni és akár 900 km távolságot megtenni. Utántöltése néhány percet vesz igénybe és a teljesen zárt hidraulikus motorok miatt bizonyítottan jól működik a tengeri környezetben is.

A drón hatótávolsága és a maximális hasznos teherbírása miatt úgy tűnik, hogy offshore munkára tervezték. A vállalat elképzelései szerint szélturbinák és olajfúró platformok ellenőrzését biztosíthatja, hiszen az elektromos társai nem rendelkeznek megfelelő hatótávolsággal, valamint a rotorjaik nem annyira strapabíróak a kemény környezetben.

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr5417771436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása