Egy új versenyzési forma hódíthatja meg a világot
2021. február 28. írta: ZsG

Egy új versenyzési forma hódíthatja meg a világot

Az Air Race E, az elektromos légi verseny két új versenyosztályt indít, melyek közül az egyikben VTOL repülőgépek fognak egymással farkasszemet nézni.

A lépés leginkább a hatalmas érdeklődésnek és a keresletnek köszönhető az eVTOL légi járművek iránt.

Az új osztály neve V-Class lesz, melyet az Air Race E a Világ Első Vertikális Motorsportjának minősít. A szervezők közölték, hogy a versenyek formátuma és szabályai némileg el fognak térni a többi versenyosztályétól, melyeket hamarosan közzé tesznek.

v-class-racer-concept-front-840x500-min.jpg

Forrás: Commercial Drone Professional

Jeff Zaltman, az Air Race E vezérigazgatója elmondta, hogy a V-Class jelentős lépés a légi versenyzésben. A szervezet közvetlenül az eVTOL úttörő szervezeteivel fog együttműködni annak érdekében, hogy az esemény a technológia és a szórakozás ötvözete legyen a motorsport következő generációjában.

Az Air Race E olyan vállalatokkal működik együtt jelenleg, mint az Airbus és az Ansis. Előbbi hivatalos alapító partnerként jelenik meg a sportágban, míg utóbbi a szimulációs szoftver gyártásáért felel.

Az Air Race E-ről

Az Air Race E a légi versenyzés forradalmian új formája, ahol teljesen elektromos repülőgépek versenyeznek egymással. A repülés jövője egyértelműen a zöld energiában rejlik. A versenyek során 8 repülőgép fog farkasszemet nézni egymással egy ovális pályán. A gépek körül belül 400 km/h sebességet fognak elérni egy másfél kilométeres pályán. Az első verseny tervezett időpontja 2022 elejére tehető.

A szervezet céljai

Fejleszteni a technológiát

Az ipari partnereknek és gyártóknak platformot kínálnak a technológia kifejlesztéséhez az elektromos repülőgép iparban. Már jelenleg is számos iparági vezetővel dolgoznak együtt és a növekedés állandó. 

Támogatni a zöld repülést

A tiszta energia használata mellett állnak ki a közlekedésben és a globális kihívásokat szeretnék megoldani. A jövőbeni szállítási gépek elektromos áramon alapuló megoldásokat igényelnek, melyeket a gyártók kifejleszthetnek a versenysorozat alatt.

A nagy sebességű akciók élvezete

Az Air Race E egy izgalmas és akciódús motorsportnak ígérkezik, melyet élőben és a televízióban is megtekinthet majd a nagyérdemű. Nyolc repülőgép 400-450 km/h-s sebességgel közvetlenül egymás mellett fog versenyezni mindössze 10 méterre a talaj felett.

Géposztályok

Open Class

Ez az osztály testesíti meg az Air Race E eredeti osztályát. Itt bármely gyártó elkészítheti a saját konfigurációját 150 kW teljesítményig, természetesen a mellékelt szabályok betartásával.

Performace Class

Ebben az osztályban azon gépek indulhatnak, melyek elkészültekor a mérnökök a hatékonyságra és a maximális teljesítmény kialakítására fókuszáltak. Lehetővé teszik az erőátvitel módosítását és továbbfejlesztését is. A szabályai az Open Class-al lesznek azonosak.

V-Class

Az elektromos VTOL osztály egy teljesen más kategóriájú géposztály lesz. Gyakran "repülő autók" vagy "drónkocsik" néven emlegetik őket. Ez lesz a világ első motorsportja, ahol a járművek függőlegesen fognak felszállni induláskor.

Forrás: Commercial Drone Professional, Air Race E | Pure Electric Motorsport

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr8016443554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása