A Rolls-Royce is beszáll a dróntaxi piacra
2021. március 09. írta: ZsG

A Rolls-Royce is beszáll a dróntaxi piacra

A Rolls-Royce villamosenergia-rendszerét a Vertical Aerospace VA-X4 eVTOL légi járműveiben fogják használni, mely a brit vállalat első megegyezése a városi légi mobilitási piacon.

A vállalat a teljes elektromos meghajtórendszert fogja megtervezni, mely magába foglalja a legújabb 100 kW teljesítmányű elektromos meghajtó egységeket. 

Körülbelül 150 mérnök dolgozik többek között Németországban, Magyarországon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a Vertical Aerospace csapataiban, mely a repülőgép fejlesztéséért felelős. Fő céljuk a világ első tanusítvánnyal rendelkező légi járművét létrehozni.

Ez az izgalmas lehetőség reprezentálja azon célunkat, mely szerint a fenntartható áramellátó rendszerek vezető beszállítói legyünk a városi légi mobilitás piacán. 

- mondta Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical Igazgatója.

vertical_london_1400x540-min.jpg

A VA-X4 eVTOL repülőgép | Forrás: Vertical Aerospace

A Vertical Aerospace már több teljesen összeszerelt eVTOL járművet is reptetett. A legújabb modelljük a VA-X4 összeszerelése hamarosan megkezdődik az Egyesült Királyságban, továbbá az első tesztrepülésüket 2021 végére tervezik.

A VA-X4 legfeljebb 4 utast fog szállítani, 195 km távolságra és óránként több mint 320 km/h maximális sebességre lesz képes. A vállalat szerint a repülőgép 100-szor halkabb lesz egy helikopternél. 

Michael Cervenka, a Vertical Aerospace vezérigazgatója elmondta, hogy örülnek a Rolls-Royce-al való együttműködésnek, ahol rendkívül tapasztalt és óriási szakértelemmel rendelkező csapattal dolgozhatnak az eVTOL járműveiken. 

Ez az együttműködés a meglévő partnerkapcsolatainkra épül és a Vertical jó pozícióban van jelenleg a világ vezető eVTOL repülőgép fejlesztéseit tekintve, melyeket a CAA és az EASA legmagasabb szintű, globálisan meghatározott szabványainak megfelelően tanúsítottak.

Az elektromos repülőgépek fejlesztése rendkívül fontos része a Rolls-Royce fenntarthatósági stratégiájának és egyik fő céljuk, hogy a 2050-re tervezett nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz hozzájáruljanak. A Rolls-Royce Electrical egy speciális csapat, mely fenntartható, hatékony és csendesebb repülési technológiákat fejleszt ki a tengeri, szárazföldi és az ipari alkalmazások számára. 

Forrás: eVTOL Insights

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr6016455544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása