Drónokkal a kártevők ellen?!
2021. március 16. írta: ZsG

Drónokkal a kártevők ellen?!

Egy beltéri drónokat fejlesztő vállalat szakértője szerint a technológia előrehaladtával széleskörűen elterjedhetnek a mezőgazdaságban használt miniatűr drónok. 

A PATS Indoor Drone Solutions egy kifejezetten növnyekre veszélyes rovarok kiírtására tervezett drónokat gyárt, feleslegessé téve a rovarölő szereket. Bram Tijmons, a vállalat vezérigazgatója úgy véli, hogy az apró gépeket a jövőben rendkívül széles körben is be lehet majd vetni.

_-2019-pats-indoor-drone-solutions-drone-gerbera-1-2-min.jpgA kártevők elszaporodásának megállítása érdekében miniatűr drónokkal távolítják el a rovarokat az üvegházakban | Forrás: PATS Indoor Drone Solutions

Sajátos alkalmazásunkhoz - a rovarirtáshoz - valójában számos beltéri környezet alkalmas lehet, ahol megoldásunkkal segíteni tudjuk a vállalkozásokat. A kertészeten kívül gondoljunk például az élelmiszerek feldolgozására és tárolására is.

- mondta Tijmons. Véleménye szerint a drónok nagyon jól működhetnek a természetben. Példaként említi a kertészeteket - vagy általánosságban a mezőgazdaságot - ahol a termelőknek rengeteg gondja akad a kártevőkkel, hiszen ezek veszélyeztetik a növényeik egészségét. Néhány rovart természetes úton ki lehet irtani, fenntartva az ökoszisztéma egyensúlyát.

Vannak azonban olyan élősködők, melyeket csak rovarölő szerekkel lehet eltávolítani, így erősen szennyezve a környezetet. Ezeket a kártevőket a drónok fenntartható felhasználásával irtanák ki más állatokkal együttműködve. 

Forrás: Commercial Drone Professional

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr3616465750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcc 2021.03.25. 19:51:17

Nagyon jó, de nem gondoltam, hogy ezt így le lehet írni:
"feleslegessé téve a rovarölő szerek szükségességét"
süti beállítások módosítása