Leleplezték a világ első repülő versenyautóját
2021. február 09. írta: ZsG

Leleplezték a világ első repülő versenyautóját

Bemutatták a világ első, Airspeeder Mk3 névre keresztelt, pilóta nélküli elektromos függőlegesen le- és felszállni képes verseny légi járművét. A 2022-től tervezett versenysorozatot az Acronis is támogatja.

A légijármű úgy néz ki mint egy drón és egy nagyteljesítményű Red Bull műrepülőgép keresztezése - kicsi, karcsú és könnyen manőverezhető. Súlya körülbelül 100 kg és képes elérni akár a 120 km/h-s sebességet is. 

airspeeder-mk3-min.jpgAirspeeder Mk3
Forrás: motor1.com

A pilóta nélküli Airspeeder Mk3 természetesen jelentős biztonsági rendszerrel van ellátva, hiszen a versenyzést elősegítő LiDar-t és ütközéselkerülő rendszert is építettek bele. Kapott továbbá egy csúsztatható akkumulátor-eltávolító és cserélő rendszert, mely lehetővé teszi a jövőben a különböző súlyú és méretű használatot. 

A repülőgépet jelenleg Adelaide-ben gyártják az Airspeeder és az Alauda műszaki központjában. Olyan csapat fejleszti és készíti a járművet, mely az űrkutatás, az autóipar és az autósport területén is vezető nevekből áll: Mclaren, Babcock Aviation, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce és a Brabham.

Nagy-Britannia az autósport és az űrkutatás világszerte elismert központja. A versenysorozat létrehozása során, mely felgyorsítja a mobilitás forradalmát, a képességeinkre kell támaszkodnunk. Mérnöki bázist építünk a szigetországban, mely a kereskedelmi központunk jelenleg. Ez magasan képzett munkaerőt igénylő munkahelyekhez és stratégiailag fontos közelséghez vezet a gyorsan növekvő eVTOL iparhoz, melynek piaca 2050-re 1,5 trillió dollárra becsülhető. 

- mondta David Pearson az Airspeeder és az Aluda Aeronautics alapítója.

A zárt ajtók előtti utolsó tesztekre Ausztráliában kerül sor, még a nemzetközi versenynaptár kezdete előtt. Ezek a tesztversenyek létfontosságú információkat fognak nyújtani a jármű dinamikájáról, teljesítményéről, erőátviteli technológiájáról, melyek meghatározóak lesznek az Mk4 Airspeeder személyzettel rendelkező verseny jármű kifejlesztéséhez. A debütálás 2022-re tehető.

Forrás: motor1.com, Motorsport Technology

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr8716421546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scriptor. 2021.02.11. 11:07:17

És Elon Musk űrautó-repülője 2018-ban, a Falcon Heavy? Az 118 600 Km/h -val hasít:
.
index.hu/tudomany/2018/02/08/bucsut_intett_a_foldnek_a_csillagember/
.
Azért az se rossz. :)

ZsG 2021.02.11. 11:08:27

@Scriptor.: Ég és föld a különbség :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2021.02.11. 15:27:05

"Nagy-Britannia az autósport és az űrkutatás világszerte elismert központja."
Ühüm! Akkor az USA egy most feltörekvő kisinas?
Még egy teszt fuamra is Ausztráliba kellett vinni a gépet
süti beállítások módosítása