Amerikában már a jövő közlekedési hálózatát fejlesztik
2021. március 11. írta: ZsG

Amerikában már a jövő közlekedési hálózatát fejlesztik

A Ferrovial és a Lilium szoros együttműködésbe kezdett, mely során több mint 10 vertiport-ot hoznak létre az Egyesült Államokban. Céljuk továbbá a zéró szén-dioxid-kibocsátású közlekedés fejlesztése, valamint nagysebességű és megfizethető szolgáltatások nyújtása az emberek összekapcsolása érdekében.

A Ferrovial, mely a világ vezető infrastruktúra-fejlesztő cége és a Lilium, amely teljesen elektromos eVTOL járműveket fejleszt aláírt egy keretszerződést, melynek értelmében legalább 10 darab vertiport-ot fognak létrehozni az Egyesült Államok területén. A nulla széndioxid-kibocsátású infrastruktúra és a hozzá tartozó szolgáltatások várhatóan Florida minden nagyobb városában elérhetőek lesznek majd. Ez a partnerkapcsolat a kezdete egy hatékony és környezetbarát alternatív közlekedési hálózat kialakításának.

lilium_ferrovial_blogpostheader-min.jpgA vertiport, mely eVTOL járművek fogadására lesz képes | Forrás: Lilium

A vertiport kulcsfontosságú eleme az eVTOL repülésben rejlő innovációs lehetőségek kiaknázásának. Ezek a létesítmények biztosítják majd a helyszínt a leszállásokhoz, újratöltésekhez és az utasokkal történő felszállásokhoz is. A Ferrovial és a Lilium nem csak a tervezésben és a kivitelezésben fog együttműködni a jövőben, hanem az utasszállítási rendszerek üzemeltetésében és karbantartásában is. Az első helyszínt 2021 tavaszán fogják bejelenteni.

A Lilium társalapítója és vezérigazgatója Daniel Wiegand a következőképpen nyilatkozott:

A Ferrovial vállalattal köttetett partnerségünk kritikus lépés a repülési infrastruktúra fejlesztése érdekében, a regionális légi mobilitási lehetőségek kiaknázásában, valamint a nagy sebességű, megfizethető, károsanyag-kibocsátás mentes közlekedés biztosítása érdekében. Célunk, hogy emberek millióit kapcsoljuk össze.

Rafael Fernandez a Ferrovial innovációs igazgatója pedig elmondta, hogy eltökélt szándékuk a közlekedési és mobilitási infrastruktúra koncepciójának megtervezése és építése. 

Ebben az esetben a Lilium-al, a kialakulóban lévő városi légi mobilitási piac egyik vezető vállalatával együttműködve a célunk, hogy olyan innovatív közlekedés módot hozzunk létre, mely lecsökkenti a távolságokat és jelentősen javítja az emberek életminőségét.

- tette hozzá. 

liliumjet.pngA Lilium Jet | Forrás: Lilium

A Lilium Jet új, fenntartható és kényelmesebb módon fogja összekapcsolni a régiókat. A rendkívül alacsony zajszintű elektromos hajtóművek lehetővé teszik a gép számára, hogy sűrűn lakott városi területek felett működjön, továbbá nagy távolságokat tegyen meg nulla üzemi kibocsátással. Az időmegtakarítás lehetősége és a kapcsolatok javítása miatt jelentős gazdasági növekedést fog eredményezni a városok számára, valamint növelni fogja a természeti közelséget is.

A Ferrovial viszont egy mozgásban lévő világot szolgál. Hírnevet szereztek vezető infrastruktúrális befektetőként és üzemeltetőként, akik elkötelezettek a fenntartható megoldások fejlesztése mellett a projekt teljes életciklusa folyamán. A Ferrovial Repterei készek arra, hogy a városi légi mobilitás jövőbeni szereplői legyenek. 

Forrás: Lilium

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr6516458082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2021.03.13. 14:10:07

Az amerikai elektromos energia tobb mint 60%-a fosszilis tuzeloanyag elegetesebol keletkezik

Nem ezt hivjak "nulla széndioxid-kibocsátású infrastruktúra" - nak

Mr. Hyde 2021.03.13. 14:10:09

A kis szállíókapacitású luxusmagánrepülők helyett kis szállítókapacitású nagy luxusdrónok a milliomosoknak. Valóban civilizációs ugrást jelentőségű közlekedésfejlesztés.

Ja, nem.

swfla 2021.03.14. 00:11:36

Huh. Florida meg az innovacio. Kemeny.
süti beállítások módosítása