30 millió fontos támogatást nyert egy drónprojekt
2021. január 22. írta: ZsG

30 millió fontos támogatást nyert egy drónprojekt

Egy 16 szervezetből álló konzorcium, köztük a Vodafone, 30 millió fontos támogatást nyert egy távvezérelt drónrendszer létrehozására és tesztelésére ipari, valamint városi környezetben.

A projekt, mely a sees.ai által van vezetve, amely a drónok irányító rendszereire specializálódott. Azt fogják tesztelni, hogy a több száz kilométerre lévő központi irányítószobában elhelyezkező üzemeltetők képesek-e biztonságosan repülni az autonóm drónokkal.

A fő cél egy olyan rendszer kifejlesztése, amely lehetővé teszi az ipari telephelyek távfelügyeletét és vizsgálatát az atomerőművektől kezdve az olaj- és gázkitermelő telephelyekig.

drone-698564_1920-min.jpg

A Vodafone helymeghatározó szolgáltatása beépül majd a sees.ai vállalati irányítási rendszerébe, kiegészítve a jelenlegi GPS technológiát.

Anne Sheehan, a Vodafone UK Üzleti igazgatója elmondta, hogy ahhoz, hogy kihasználhassuk a drónokban rejlő hatalmas üzleti lehetőséget, csökkentenünk kell az emberekre való támaszkodást - lehetővé kell tennünk a biztonságos és irányított repüléseket análkül, hogy a hagyományos pilótáktól függnénk. 

A finanszírozás egyébként a Future Flight Challenge, Phase 2.-ből származik, az Ipari Stratégiai Kihívás Alap - Industrial Strategy Challenge Fund - része, amelyet az Egyesül Királyság Kutatási és Innovációs Központja adott ki. 

A 16 szervezetből álló konzorcium repülési, repülőgépipari, ipari és sürgősségi szolgáltató vállalatokból áll. 

Forrás: Vodafone UK News Centre

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr9216399702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása