Futurisztikus reptér az Egyesült Királyságban?!
2021. január 29. írta: ZsG

Futurisztikus reptér az Egyesült Királyságban?!

A Hyundai által forgalmazott utasszállító drónokat 2028-ban tervezik forgalomba hozni az Egyesült Királyságban, azonban ehhez sokkal fejlettebb városi infrastruktúra szükséges. 

A Future Flight Challenge keretén belül az Urban Air Port® Air-One®-t választották ki arra, hogy kifejlessze a légi infrastruktúrát és a hozzá tartozó rendszereket, melyek a jövőben majd elősegítik az elektromos és az autonóm légi járművek következő generációjának közlekedését.

Az Városi Repülőteret - Urban Air Port - a Hyundai Motor Group Urban Air Mobility divíziója is támogatta.

A "világ legkisebb repülőterének" választott Air-One® a világ első teljesen működőképes központja a jövőbeli elektromos függőleges fel- és leszálló - eVTOL - légi járműveknek - például teherdrónoknak és légi taxiknak.

nevtelen-min_1_1.png

A jövőben légi kikötő: Urban Air Port®
Forrás: dronelife

A városok dekarbonizálása

A városi légikikötő 60%-al lesz kisebb, mint egy hagyományos helikopter reptér. 

Az innovatív építkezési módszerek segítségével a helyszínek néhány nap alatt összeszerelhetőek, nettó nulla szén-dioxid-kibocsásással járnak, továbbá nem mindig kell a megfelelő hálózati csatlakozásra támaszkodniuk.

A megközelítés nem csak a városok légi mobilitásáról szól, hanem a tiszta közlekedéshez hozzájáruló multimodális szállításról is. 

Az Urban Air Port® integrált megközelítést kínál a városok szén-dioxid-mentesítéséhez. Úgy tervezték, hogy minden eVTOL repülőgépet fogadni tudjon, továbbá kiegészíti a fenntartható közlekedés egyéb módjait it, mint az elektromos járművek, buszok vagy robogók.

- áll a közleményükben. A légi kikötőket úgy tervezték, hogy könnyen felállíthatók és szállíthatók legyenek, ami azt jelenti, hogy rendkívül gyorsan tudnak reagálni egy-egy katasztrófa helyzetre.

Az Urban Air Port® egy teljesen önálló, innovatív, nulla kibocsátással rendelkező infrastruktórát fejleszt ki a jövőbeni légi mobilitás érdekében. Az ambíciózus Air-One® projekt összehozza az ipart, a körményt és a közvéleményt annak bemutatására, hogyan lehet bevezetni a fenntartható városi légi mobilitás lehetőségeit a torlódások és a légszennyezés csökkentésére úgy, hogy zökkenőmentes utaztatást biztosítsanak.

Futurisztikus légi közlekedés

Az autóknak utakra, vonatoknak sínekre és az eVTOL-oknak légi kikötőkre van szükségük a hatékony működtetés érdekében. Az Az Urban Air Port® javítja a városok közötti összeköttetést, növeli a termelékenységet és segíti az Egyesült Királyságot abban, hogy átvegye a vezetést és teljesen új és tiszta globális gazdaságban.

Az eVTOL repülőgép programunk előrehaladtával elengedhetetlen a támogató infrastruktúra kifejlesztése.

- mondta Oamela Cohn, a Hyundai Motor Group városi légi mobilitási részlegének üzemeltetési igazgatója. 

Az Air-One® egy egyedülálló projekt, melynek célja, hogy elősegítse a jövőbeni mobilitás érdekében egy robosztus, hozzáférhető és intermodiális infrastruktúra-hálózat kifejlesztését. Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a partnerségnek az Egyesült Királyságban, és várakozással tekintünk a közös munkára, hogy biztonságos, megfizethető és emberközpontú mobilitási megoldások révén közösséget és lehetőségeket termtsünk.

 Forrás: urban-Air Port®, dronelife 

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr3216407886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása