A Mavic 2 Enterprise Advanced
2021. február 15. írta: ZsG

A Mavic 2 Enterprise Advanced

Mivel a 2020-as évet már hátrahagytuk, ideje a jövőbe tekinteni és megnézni a Mavic 2 Enterprise Advanced drónt és a legújabb tulajdonságait. Ebben a cikkben megvizsgálom ezt az újonnan megjelent, hőkamerával felszerelt UAV-t.

A M2EA komoly fejlesztéseken esett át, melyek a következő szintre emelik ezt az ipari célokra szánt drónt. Ezek magába foglalják a komolyabb hőkamerát, lényegesen jobb minőségű RGB kamerát, az RTK modul beépítését, mely rendkívül pontos helymeghatározást tesz lehetővé.

Továbbfejlesztett hőkamera

Az új, továbbfejlesztett hőérzékelőjével 640 * 512 -es hőfelbontást kínál 30 Hz-es frame rate-el, így minden eddiginél részletesebben tekintheti meg a felvételeket, továbbá 16-szoros termális zoom-ot is beépítettek a kamerába. Az elődje mindössze 160 * 120-as felbontást tudott, így kijelenthető, hogy ez az egyik legfejlettebb hőérzékelővel rendelkező drón, amelyet valaha piacra dobtak.

Az elmúlt években a hőkamerás drónok nélkülözhetetlenné váltak a közbiztonsági dolgozók számára világszerte, használták őket például Csernobilban, Brazíliában is, de Magyarországon sem idegen ez a fajta drónhasználat.

48 megapixeles RGB kamera

A M2EA egy masszív 48 megapixeles kamerával rendelkezik, mely szintén jelentős előrelépésnek mondható. A maximális képméret 8000 * 6000-re nőtt, és egy fél hüvelykes CMOS-érzékelő mellett egy 32-szeres digitális zoomolási lehetőség is a rendelkezésre áll. A M2EA termikus képességeivel együtt biztosítja a legpontosabb és legrészletesebb képalkotást egy ekkora kereskedelmi drónon.

dji-mavic-2-enterprise-advanced-min.jpg

Az új DJI Mavic 2 Enterprise Advanced drón
Forrás: sUAS News - The business of drones

RTK modul

Az új RTK modul beépítésével a drón centiméteres pozícionálásra képes. Az RTK egy nagyon fejlett műholdas helymeghatározó technika, melyet a földmérés során is használnak. 

Ha ez nem lenne elegendő, a M2EA további cserélhető modulokat is tartalmaz:

  • Spotlámpa 11 lx megvilágítási erősséggel, mely körül belül 2400 lumen fényerőnek felel meg
  • Fejlett 100 db-es hangszóró, mely képes a hangfelvételek tárolására és hangfelvételek lejátszására, így lehetővé téve a kivezényelt csapatok irányítását
  • Láthatósági jelzőfény, mely akár 4.8 km-ről is észrevehető. A pilóták így gyengébb fényviszonyok mellett vagy éjszaka is biztonságosabban tudnak majd repülni.

Waypoint Missions

A drón Waypoint rendszerét is fejlesztették, hiszen már 240 útpont engedélyezett, mely kiemelkedőnek számít. Ez lehetővé teszi az üzemeltető számára a repülési útvonalak automatizálását, szükség esetén RGB vagy hőképet is készíthenek önvezérelt módon.

Az RTK modullal kombinálva a rutinellenőrzések pontosabbak, egyszerűbbek és összetett környezetben is könnyedén végrehajthatóak lettek.

Nagyobb felszállási sebesség

Egy képzett kezelő akár 1 perc alatt is kicsomagolhatja, előkészítheti az eszközt és felszállhat vele. A maximális emelkedési sebesség 6 m/s lett, az ereszkedési sebessége pedig 5 m/s, mely azt jelenti, hogy a gyorsabb hazatérés miatt akkumulátoridőt spórolhatunk.

Végszó

Könnyű, hordozható és megbízható. Mind a hő-, mind a vizuális kamerák önmagában megemelik a mércét a kereskedelmi célú drónok piacán, azonban az RTK modul beépítésével és a továbbfejlesztett Waypoint Missions-nek köszönhetően a Mavic 2 Enterprise Advanced egy teljesen új szintet ér el.

Forrás: sUAS News - The business of drones, Dronelife

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr1216407890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása