A CityAirbus, amely fenntartható módon fogja összekötni a városokat
2021. március 05. írta: ZsG

A CityAirbus, amely fenntartható módon fogja összekötni a városokat

Az Airbus mérnökei egyik legnagyobb kihívásként tekintenek a városi légi mobilitási (UAM) rendszerek fejlesztésére, melyek alacsony környezeti hatással bírnak és a társadalom számára maximális hasznot nyújtanak majd. 

Ennek apropóján az Airbus nem csupán egy jármű fejlesztésébe kezdett bele, hanem egy teljesen új piac létrehozásán munkálkodik, mely fenntartható módon integrálná a légi mobilitást a városi környezetbe, kezelve a természeti és társadalmi aggályokat.

A kihívások leküzdése érdekében a CityAirbus mérnökei egy négyüléses és teljesen elektromos multikopteren dolgoznak, amely már több mint 100 teszten van túl. 

Egy teljesen elektromos jármű létrehozására irányuló törekvésünk igazi kihívást jelent a mérnökök számára. Meg kellett találnunk, hogyan lehet hatékonyan tárolni az energiát az akkumulátorokban, valamint hogyan lehet ezeket beépíteni egy repülőgép rendszerébe. A kihívás nagy, de mi optimisták vagyunk. Az általunk választott megközelítés lehetővé teszi, hogy a hatóságok által kért összes technológiát kifejlesszük és elfogadtassuk.

- magyarázta Eric Ferreira da Silva, az UAM Engineering vezetője.

cityairbus3d-min.pngA CityAirbus sikeres repülési tesztje
Forrás: Airbus

A repülési tesztek jól haladnak és a csapat alig várja, hogy az évtized közepére megvalósítsák a repülési bemutatóikat a nagyvárosokban. 

Forrás: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr4316450910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása