Fejlett légi mobilitás: légi taxik, teherjáratok és rengeteg új munkahely
2021. január 27. írta: ZsG

Fejlett légi mobilitás: légi taxik, teherjáratok és rengeteg új munkahely

Az AIA - Aerospace Industries Association - és a Deloitte által készített jelentés szerint az Egyesült Államok légi mobilitási piaca 2035-re elérheti a 115 milliárt dollárt, továbbá amennyiben helyesen kezelik a helyzetet akár 280.000 új munkahely születhet. 

Az Advanced Air Mobility (AAM) piacát számos szegmens alkotja. Ide soroljuk például a légi taxik, teherszállító drónok szolgáltatásait is. Az elműlt években tanúi lehettünk, hogy számos társaság jelentős támogatásokat kapott, és óriási növekedést tapasztaltak már a kísérleti projektekben is, melyek a légi közlekedés forradalmasításától a sokemeletes lakóházak tűzoltásáig terjedtek. Az AAM előnyei egyértelműek, hiszen beszélhetünk egyrészt egy környezetbarátabb közlekedési eszközről, másrészt jelentősen enyhíthetik a közlekedési dugókat is. 

Iparunk a repüléstechnika következő nagy lépcsőfokán áll.

- mondta Eric Fanning az AIA elnöke és vezérigazgatója.

Egy nemzeti stratégia kialakításával az AAM-ben lehetőségünk van arra, hogy az Egyesült Államok számára jelentős versenyelőnyt nyújtsunk a globális piacon, és új nemzetbiztonsági intézkedéseket valósítsunk meg, beleértve csapataink és rakományaink új szállítási módjait. Az USA szerepe ebben a feltörekvő repülési technológiában elengedhetetlen. 

Jelenleg ez a verseny az Egyesült Államok, Kína, Németország és Dél-Korea között zajlik - írja a Deloitte. Ahhoz, hogy versenyképes maradjon az USA hamarosan el kell fogadniuk a tesztek eredményét és el kell kezdeniük a munkát a megfelelő infrastruktúra kialakításában.

dims-min.jpg

A Cadillac nemrég bemutatta az együléses VTOL modelljét
Forrás: Engadget

A Deloitte előrejelzése szerint a piac 2025 és 2035 között hétszeres növekedést fog elkönyvelni, valamint körülbelül 280.000 új jól fizető munkahely születhet meg. Robin Lineberger, a Deloitte A&D vezetője szerint rendkívül szoros együttműködésre lesz szükség a magán- és az állami szektor között annak érdekében, hogy az emberek elfogadják az eVTOL repülőgépeket szélesebb körben.

Ti mit gondoltok erről? Vajon Magyarországon is hasonló fejlesztéseknek lehetünk tanúi 2035-ig?

Forrás: dronelife

Kövess minket a közösségi médiában is!

Facebook | Instagram | LinkedIn

A bejegyzés trackback címe:

https://dronmania.blog.hu/api/trackback/id/tr7016405244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2021.01.29. 17:07:38

Magyarorszagon orulhetunk, ha a gyerek papirsarkanyara nem kell ideiglenes legteret kerni egy honappal elotte. Es ez igy lesz sajnos meg 2050ben is, meg a turistak is csodajara jarnak majd, tortenelmi turautakat terveznek majd, hogy "ilyen volt a vilag 30 evvel ezelott"
süti beállítások módosítása